De zanglessen die ik geef zijn gebaseerd op de revolutionaire methode van Cathrine Sadolin: Complete Vocal Technique, afgekort CVT. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de stem en heeft een overzichtelijk systeem bedacht waardoor de techniek direct effect heeft. CVT is revolutionair en vernieuwend omdat het mogelijk blijkt alle klanken op een gezonde manier te maken èn omdat de techniek alle muziekstijlen beslaat.

In de lessen staat de wens van jou als ‘artiest’ centraal. Daarom werken we vanuit een lied of een specifieke technische vraag. In het lied komen we vanzelf het ‘probleem’ tegen waar we concreet mee aan de slag gaan. Door het overzichtelijke systeem van CVT is het mogelijk om snel het probleem te analyseren en daardoor de juiste techniek te leren gebruiken. Er vindt in de zangles dan ook geen zogenaamde stemvorming, of toonladders en oefeningen om de stem 'op te warmen' plaats. Er worden stijlgerichte oefeningen/handvatten meegegeven om het specifieke probleem op te lossen. Naast techniek is er natuurlijk ook aandacht voor interpretatie, presentatie, improvisatie en muziektheorie, al naar gelang de wens van de leerling.

Kijk voor meer informatie, zoals lestijden en tarieven, op de website van Muziekcentrum Schagen of Zangstudio La Cantante.

In 2007 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Alkmaar voor zang jazz en pop, waardoor ik gediplomeerd zangdocente ben. Vervolgens heb ik de 1-jarige opleiding Complete Vocal Technique gedaan in Utrecht, hier heb ik een certificaat voor ontvangen. Ooit hoop ik nog eens de 3-jarige docentenopleiding te kunnen doen, waardoor ik een geautoriseerde CVT-docente zal zijn.

Voor meer informatie over CVT, kijk op de officiële site of de nederlandstalige site.